Szocializáció

A kutya életében fontos, hogy minél több kihívással, emberekkel, megismerkedjen, vigyük mindig új helyekre sétálni, ismerkedjen meg környezetével, vagyis szocializálódjon. Az első találkozás egy új dologgal, tárggyal, vagy akár egy hanggal mindig különleges és furcsa neki. Minél többet fog találkozni velük, annál inkább lesz neki természetes, vagyis szocializálódik. Egy félős, gyámoltalan kutyánál előfordulhat, hogy félelemből harapja meg valamelyik ismerősünket. Egy jól szocializált kutya sokkal kevésbé stresszes és sokkal magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb.

Ennek érdekében a következő dolgokat tudom ajánlani.

Vigye magával olyan helyekre, ahova később is el fog járni barátaihoz, állatorvoshoz, kutyaiskolába, tavakhoz, folyókhoz, alagsorba, utcára, és sok ember közé.

Ismerkedjen meg gyerekekkel, az emberekhez szoktatás során különböző nemű és korú emberekkel érdemes megismertetni. Gyerekekkel is célszerű minél előbb találkoznia, hogy megszokja, ők másképpen viselkednek, mint a felnőttek.

Játszás során mutasson meg neki minél több mindent: kislabda, nagylabda, kemény anyagból készült játékok, valamilyen hangot adó játékok, fa, papír, edények, fémeszközök.

Engedje, hogy játsszon barátai kutyájával (felnőtt és kölyök).

Megkell vele ismertetni a környezetünkben élő többi állatokat: macska, galamb, nyúl, ló, vagy vigyük állatkertbe a családdal.

Ismerkedjen meg a biciklivel, a motorral, az autóval, a szaladó és a focizó gyerekekkel.

Tapasztalja meg a következő dolgokat: sár, homok, kavics, vizes fű, szőnyeg, beton, föld, csempe.

Találkozzon különféle dolgokkal lépcsőzés, vagy ha kirándúlni megyünk a hegyekbe vigyük magunkkal.

Ha ezeket megfogadják és megpróbálják betartani, nem lesz gond beilleszkedni kutyánknak a társadalomba.

© 2018 Golden Riverside Kennel Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el